Børsen 29.10.15

skaermbillede-2016-09-01-kl-10-30-581

Ejendomsvisioner sælger fast ejendom for 125 mio

Af Peter B. Rasmussen
29. okt. 2015

HVEM: Ian Winther Høiland, direktør i Ejendomsvisioner HVAD: Selskabet har solgt seks ejendomme for i alt 125 mio. kr. HVORFOR: Salgene er lidt overraskende, da Ejendomsvisioner overvejende administrerer

Har I haft en ejendomsmæglerrolle i disse handler?

“Vi fungerer jo ikke som en ejendomsmæglervirksomhed, men vi har formidlet det hele. Herefter har sælgers og købers advokater udfærdiget købsaftalen. Vi forhandler priserne, men vi vil ellers gerne fremstå så neutrale som muligt. Vi vil ikke tilgodese den ene eller den anden part. Vi melder en pris ud efter enighed med sælger, og så forsøger vi at finde en køber til ejendommen.” Hvilke ejendomme er blevet handlet?

“Den største er Gothersgade 13-19 (i København, red.). Jeg har ikke fået clearet med køberne, om deres identitet må annonceres. Desuden er der købt en række mindre ejendomme.”

Hvor meget er der betalt for ejendommen i Gothersgade?

“Den har kostet 65 mio. kr. Den er solgt af en pressesky svensker med bopæl i Stockholm. Han har andre ejendomme her i København, som vi også administrerer.”

Scorer I et almindeligt mæglersalær på handlerne?

“Ja, et helt almindeligt mæglersalær, der er aftalt på forhånd.” Hvad taler vi om?

“Det ligger i omegnen 1,5-2 pct. af købesummen.” Har I tjent 2,5 mio. kr. på de seks handler?

“Vi fik kun et fast salær for den store ejendom, der var lidt mindre. Vi har fået godt 1,8 mio. kr. i kassen på salget af de seks ejendomme.” Har du aktiver ved siden af Ejendomsvisioner?

“Ja, jeg har bl.a. købt den investeringsejendom, Hejrevej i Københavns Nordvestkvarter, hvorfra vi driver kontorer. Det er et gammelt autolakererværksted, hvor vi er i gang med at lave kontorer.” Hvordan ser økonomien ud i bygningen?

“Den er købt for 5,8 mio. kr., og jeg håber på at kunne sælge den for 12,5-13,5 mio. kr. Så er der brugt 3,2 mio. kr. på at bygge om.”

Læs artikel her