EJENDOMSWATCH

IT-iværksætter køber københavnerejendomme af ung ejendomsmatador

Af Frederik Jensen 

Offentliggjort 24.07.17 kl. 11:20

 

En af pengemændene bag madbestillingsportalen Just Eat køber to centrale ejendomme i København, efter en yngre ejendomsmatador har udviklet dem. Prisen er “væsentligt over” 80 mio. kr.

To københavnske naboejendomme med fællesindgang i gården har skiftet hænder, efter en af pengemændene bag madbestillingsportalen Just Eat har betalt et stykke over 80 mio. kr. til en yngre ejendomsudvikler.

Det er Ian Winther-Høiland, der gennem sit selskab Ejendomsvisioner sælger både Store Regnegade 24 og 26 til selskab Euro Economics X, hvis moderselskab har base i Gibraltar og derfor underlagt andre offentlighedsregler end danske selskaber. Det betyder, at den ultimative ejer ikke fremgår via virksomhedsregistret.

Ifølge EjendomsWatch’ oplysninger er det dog Just Eat-milliardæren og udlandsdanskeren Bo Bendtsen, der leverer pengene, mens familiemedlemmet Claus Molbech Bendtsen indtræder som adm. direktør i de forskellige selskaber, som EjendomsWatch beskrev i slutningen af april.

Denne gang er handlen af de to naboejendomme sket som en selskabshandel, hvorfor ejendommene ikke tinglyses, og prisen ikke fremgår af Tingbogen.

“Ja, det er jo en af fordelene ved at lave det som en selskabshandel. Jeg kan ikke udtale mig særligt meget om prisen,” siger sælger Ian Winther-Høiland, da EjendomsWatch spørger ind til prisen.

Ved udgangen af 2016 havde selskabet, der råder over de to ejendomme, bogført investeringsejendomme til 10,8 mio. euro (ca. 80 mio. kr.). Adspurgt, hvorvidt den bogførte værdi passer overens med salgsprisen, afslører sælger dog, at tallet skal være højere.

“Vi har solgt den til væsentligt over det. Mere kan jeg ikke sige,” svarer Ian Winther-Høiland. Han fortæller, at ejendommen rummer ca. 78 pct. bolig, mens de resterende godt 22 pct. er erhverv fordelt på i alt 2671 kvm.

Sælger har udviklet færdigt

Ejendomsvisioner købte oprindeligt Store Regnegade 26 i 2003 for 19,8 mio. kr. Herefter har man udviklet ejendommen ved blandt andet at konvertere førstesalen fra erhverv til bolig. Derudover er der udviklet flere boliger, så lejen i dag fastsættes efter værdien og ikke omkostningerne.

Ian Winther-Høiland har senere, i 2014, købt Store Regnegade nummer 24, hvor to lejemål er konverteret fra erhverv til boliger.

“Vi har udviklet ejendommen, som vi så det muligt indenfor den tidshorisont, der hedder den nærmere fremtid. Efter vores opfattelse er det ikke en ejendom, hvor der er en kontinuerlig udvikling. Så fra vores side er den ikke så spændende længere,” siger han.

Købet af nummer 24 skaber også synergi i forhold til nummer 26, som blev købt mere end 10 år tidligere.

“Nummer 24 havde adgang via gården fra nummer 26 til deres egne lejligheder. Ergo kan man sige, at hang sådan lidt sammen. Man skulle bruge 26 for at komme ind i 24. Derfor var det nærliggende at få det ind under vores egen beslutningsvej, hvem vi ønskede, der skulle bo der,” siger Ian Winther-Høiland.

Investeringer kræver opfindsomhed

Pengene fra salget skal bruges til at udvikle andre ejendomme, omend det bliver sværere og sværere at finde de nemme projekter i takt med, at det københavnske boligmarked bliver mere og mere interessant som investering, fortæller Ian Winther-Høiland.

“Det er ikke nemt at finde de helt åbenlyse og nemme ejendomme i det marked, vi har nu. Så engang imellem skal man være lidt opfindsom — om man vil,” siger han og fortsætter:

“Enten ser man på ejendomme med et væsentligt udviklingspotentiale forstået på den måde, at de trænger til en kærlig hånd. Ellers køber man likviditetstunge ejendomme, hvor der på sigt vil være en udvikling. Men der køber du så til en lav forrentning.”

Han fortæller, at Ejendomsvisioner derfor kigger på en blandet pallette af projekter og ikke kan udstikke retningslinjer, der passer på alt. I stedet kommer det ned til den enkelte ejendom, hvor også krav til beliggenhed skifter. Alt behøver ikke at befinde sig på Kgs. Nytorv — der kan også købes længere væk fra centrum.

Læs hele artiklen her.